Skip to main content

Lue täältä Bloomingtonin ajankohtaiset uutiset!

Täydellinen kasvohoito kotikonstein

Kauneushoitola kotonasi – on aika perustaa oma koti-spa! Hyvällä kotihoidolla ylläpidät hoitolahoidoissa saavutettuja tuloksia. Ohessa Sinulle seitsemän kohdan ohje täydelliseen kasvohoitoon kotikonstein. Varaa kasvohoidon tekemiseen riittävästi aikaa - vähintään 45 minuuttia. Tee hoito ilman kiirettä ja hälinää. Näin saat hoidosta parhaimman hyödyn. Sytytä pari kynttilää luomaan tunnelmaa ja valitse taustalle soimaan rauhallista musiikkia. Tämä hetki on Sinun!

1. Puhdista kasvot ja kaula. Kasvohoito alkaa jo puhdistuksesta, joten tee se erityisen huolellisesti.  Jos teet kasvohoidon illalla tai sinulla on meikkiä, tee iholle kaksoispuhdistus - ensin puhdistusöljyllä ja sen jälkeen maidolla, geelillä tai vaahdolla. Öljypuhdistuksen tarkoituksena on hellävaraisesti, mutta tehokkaasti saada öljyliukoinen meikki ja lika liikkeelle ja toisen puhdistuksen tarkoituksena on viimeistellä puhdistus ja huuhdella lika ja meikki pois iholta. Jos sinulla ei ole puhdistusöljyä niin voit käyttää sen sijaan esimerkiksi puoli teelusikallista oliiviöljyä. Aloita puhdistus levittämällä kasvoille puhdistusöljy. Pyörittele öljyä iholle hellävaraisin pyörivin liikkein. Muista käsitellä erityisen hyvin nenänpielet, leuankärki sekä korvien taustat. Yhdistä puhdistukseen kevyt kasvojen hieronta niin saat öljyn hoitavuudesta jo kaiken irti. Samalla ihon aineenvaihdunta ja verenkierto aktivoituu. Tämän jälkeen levitä iholle vesipohjainen puhdistustuote eli maito, geeli tai vaahto. Kostuta sormenpäät vedessä ja pyörittele niitä kevyesti iholla. Huuhtele kasvot ja kaula lämpimällä vedellä tai pyyhi kosteilla kasvosienillä, -kintaalla tai musliiniliinalla. Huom! Mikäli käytät kasvosieniä, kinnasta tai musliiniliinaa, pese ja keitä ne heti käytön jälkeen.  

2. Kuori iho. Hellävarainen ja mieto kuorinta kuorii iholtasi kuolleen ihosolukon ja kirkastaa ihoa. Mikäli kärsit pintakuivasta ihosta, on kuorinta tärkeä osa ihonhoidon rutiinia, jotta hoitotuotteet pääsevät imeytymään iholle. Säännöllisestä kuorinnasta hyötyvät kaikki muutkin ihotyypit. Rasvaisen ja sekaihon voi kuoria kerran viikossa, normaalin ja kuivan ihon kerran kahdessa viikossa. Mikäli ihollasi on rosaceaa, aknea tai se on ärtynyt tai herkistynyt – älä tee kuorintaa lainkaan! Käytä mietoja hellävaraisia tuotteita, ole lempeä, äläkä kuori liian voimakkain ottein. Annostele kuorinta-ainetta noin herneenkokoinen määrä kämmenellesi ja pyörittele iholle. Huuhtele haalean lämpimällä vedellä tai pyyhi lämpimään veteen kostutetuilla kasvosienillä, kintaalla tai musliiniliinalla. Vinkki! Mikäli kuorinta-ainetta jää kasvoilta yli voit ylijäämällä kuoria kyynärpäät. Kyllä tekee hyvää!

3. Ihon kosteutus. Käytä kasvovettä tai hoitonestettä. Kasvovedellä saa lotrata! Parhaimman hyödyn kasvovedestä saat, kun kerrostat sitä kasvoillesi. Tee näin: Ota pari tippaa kasvovettä kämmenellesi, hiero kämmeniä yhteen tai suihkauta hoitonestekerros kasvoille ja kevyesti painellen imeytä neste kasvoillesi lämpimin käsin. Älä yritä imeyttää nestettä liian paljon kerralla, sillä iho ei pysty ottamaan sitä vastaan suurta määrää kerrallaan. Sen sijaan toista sama useaan kertaan – ota kämmenellesi pari tippaa ja imeytä kasvoille kämmenillä painellen. Kerroksia on tarpeeksi, kun iho tuntuu erityisen pehmeältä ja joustavalta. Levitä kasvovettä tai hoitonestettä myös kaulalle ja dekolteelle eli ylärinnan alueelle. Kasvovesi on yksi tärkeimmistä ihonhoitotuoteista! Sen käyttöä ei kannata sivuuttaa, sillä vesikosteutta kaipaavat kaikenlaiset ihot.

4. Laadukas ihonhoitoöljy ja hieronta. Käytä hieronnassa aina luonnollista ihonhoitoöljyä tai luomulaatuista kasviöljyä. Annostele pieni määrä öljyä (4-6 tippaa) kämmenelle, levitä kasvoille ja kaulalle painellen ja taputellen rauhallisesti. Yhdistä öljyn levitykseen kasvohieronta, joka aktivoi ihon verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä kiihdyttää solujen hapensaantia. Hieronta rentouttaa myös väsyneitä kasvojen lihaksia. Mikäli sinulla on rosaceaa, aknea, couperosaa, ihosi on tulehtunut, ärtynyt tai herkistynyt älä tee hierontaa ongelma-alueille!

Kasvohieronta: Aloita hieronta otsalta. Sivele otsaa vaakatasossa puolelta toiselle aaltomaisella liikkeellä: aseta vasemman käden sormet (pois lukien peukalo) vasemmalle ohimolle, aseta oikean käden etu- ja keskisormet otsan vasempaan reunaan hiusrajaan, ja lähde sivelemään otsan poikki oikealle. Vaihda tukiote oikeaan ohimoon: aseta oikean käden sormet oikealle ohimolle, ja lähde vasemmalla etu- ja keskisormella sivelemään otsan poikki vasemmalle. Toista sarja 3-6 kertaa. Sen jälkeen sivele otsaa keskisormilla kulmakarvoista ylöspäin kohden hiusrajaa. Toista 3-6 kertaa. Aseta keskisormen pää kulmakarvojen väliin, ja lähde pyörittämään ylöspäin suuntautuvin pumppauksin – pyöräytä kolme kertaa ja neljännellä pysäytä ympyrä ylös ja pumppaa paikallaan kolme kertaa kevyesti ylöspäin kohden hiusrajaa. Toista 3-6 kertaa. Seuraavaksi hoida silmänympärykset. Paina keskisormilla kulmaluuta (kulmakarvojen sisänurkkaa) ylöspäin ja sivele molemmat kulmakarvat keskisormella ja nimettömällä kohti ohimoita. Paina kevyesti ohimoilla. Paina sitten nimettömillä sormilla kevyesti silmän sisänurkkia ja liu’uta sormet silmän alapuolella kevyesti kohden ohimoita, ja paina taas ohimoilla kevyesti. Tee sivelyt 3-6 kertaa silmien ylä- ja alapuolilla. Seuraavaksi naputtele kevyesti sormilla kasvojasi kauttaaltaan silmien alapuolella aina leualle saakka. Toista 3 kertaa. Koukista sormet. Aseta koukistetut keskisormet leukalinjan yläpuolelle ja etusormet leukalinjan alapuolelle ja lähde liu’uttamaan leukalinjaa molemmin puolin kohti leukaperiä ja korvan alaosaa. Toista 3-6 kertaa. Sivele kaula sormenpäillä aloittaen leuan alta kohden solisluita välttäen kaulan keskiosaa/aataminomenaa. Toista 3-6 kertaa. Lopuksi aseta kämmenet kasvoille ja sulje silmät. Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja puhalla suun kautta ulos, nenän kautta sisään ja suun kautta ulos, ja vielä kerran nenän kautta sisään ja suun kautta ulos. Anna kämmenten irrota iholta rauhassa. Hengitä vielä kerran syvään sisään nenän kautta ja suun kautta ulos. Avaa silmät. Kasvohieronta on valmis.

5. Elvytä iho naamiolla. Levitä kasvoille ja kaulalle lempinaamiosi. Aseta silmille kasvovedellä tai lämpimällä vedellä kostutetut vanulaput kompresseiksi. Asettaudu mukavasti selinmakuulle, ja halutessasi voit asettaa niskasi alle ja/tai alaselällesi tai -vatsallesi lämpimät kauratyynyt (huom! Mikäli verenpaineesi on koholla, älä koskaan laita lämmintä kauratyynyä sydämenalueen yläpuolelle). Rentoudu. Anna naamion vaikuttaa noin 15 minuuttia. Poista naamio lämpimällä juoksevalla vedellä tai lämpimillä kasvosienillä, kintaalla tai musliiniliinalla. Suihkauta vielä lopuksi kasvoille kasvovettä/hoitonestettä ja imeytä kämmenillä painellen iholle.

6. Silmänympärysvoide ja seerumi. Yli 30-vuotiaiden on suositeltavaa käyttää silmänympärysvoidetta. Kasvovoide on ohuelle silmänympärysiholle liian tuhtia tavaraa ja saattaa näin ollen aiheuttaa turvotusta. Ota pieni nuppineulanpäänkokoinen määrä silmänympärysvoidetta nimettömälle sormellesi. Töpöttele nimettömiä vastakkain, jotta voide jakaantuu tasaisesti molemmille sormille. Levitä voide kevyesti taputellen silmien sisänurkista kohden ulkonurkkia ja ulkonurkista jatkaen kulmaluulle. Levitä voidetta myös huultenympärysiholle. Valitse seerumi ihosi sen hetkisen tarpeen mukaan. Seerumi on ihonhoitotuote, jossa ihoa hoitavat aineet on tiivistetty hyvin imeytyvään muotoon - ihosi voi kaivata esimerkiksi kosteutusta, virkistystä, heleytystä, vahvistusta, rauhoitusta tai kiinteytystä. Ota pari tippaa valittua seerumia  kämmenelle, hiero kämmeniä yhteen, jotta seerumi lämpenee, ja kevyesti painellen kämmenillä imeytä iholle.  

7. Suojaa iho hoitovoiteella. Kasvohoito on nyt loppusilausta vaille valmis! Vielä tarvitaan voide, joka lukitsee kosteuden iholle. Riippuen vuorokauden ajasta, valitse ihosi tämän hetken tarpeeseen sopiva kasvovoide. Aamulla levitä ihollesi päivävoide, joka sisältää aurinkosuojan. Aurinkosuoja on erityisen tarpeellinen keväästä syksyyn sekä ulkoillessasi talvella hohtavilla hangilla. Aurinkosuojan sisältävä voide on muistettava pestä pois yöksi. Illalla ja yötä vasten levitä kasvoillesi kosteuttava hoitovoide.

Kauneudenhoito on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja siihen kannattaa suhtautua ilolla ja nautinnolla. Tee kotikasvohoito vaikkapa kerran kuukaudessa. Jokapäiväisen ihonhoidon kulmakiviä ovat puhdistus, kosteutus sekä kosteuden sitominen ihoon. Monipuolisinkaan koti-spa ei kuitenkaan koskaan voi täysin korvata ammattilaisen tekemää hoitoa, sillä iso osa hoitoelämystä ja hoitavuutta on se, että saa myös antautua hoidettavaksi ja toisen ihmisen kosketukselle. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että kosmetologin luona kasvohoidossa kannattaa käydä neljä-viisi kertaa vuodessa eli aina vuodenajan vaihtuessa, jolloin voidaan varmistaa, että kotihoitotuotteet ovat sellaiset, että saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn. Nähdään siis luonnollisten hoitoelämysten parissa! Tervetuloa kasvohoitoon! 

kauneushoitola hämeenlinna kasvohoito