Lue täältä Bloomingtonin ajankohtaiset uutiset!

Minun luontoni

Kauneushoitolan joulukalenteri 2021 / Minun luontoni www.instagram.com/minun.luontoni

Jo lapsuudessani kaunis luontomme oli minulle tärkeä elementti. Lapsuuteni parhaimpiin leikkeihin kuuluivat intiaanileikit lähimetsässä. Pihalla pelmuttiin hiukset heinänkorsissa ja polvet mullassa, pelattiin pesäpalloa ja kirkonrottaa. Pyydystettiin pakkasiltoina lumihiutaleita kielen päälle. Kysyttiin päivänkakkaralta rakastaako vaiko eikö rakasta. Kokeiltiin kaivaa hiekkakuoppaa aina maan ytimeen, tai ainakin Kiinaan saakka. Vietimme lapsuuteni perheen kanssa usein loma-aikoja Kainuussa, Vuokatin vaarojen juurella. Kun on saanut mahdollisuuden tutustua luontoon jo lapsena, luontoyhteys säilyy todennäköisemmin läpi koko elämän, se on tutkittu juttu. Tunnistan tämän itsessäsi. Nuoruusvuosina yhteys betoniviidakkoon saattoi välillä olla suurempi kuin kaipuu korpikuusen juurelle. Yhteys kuitenkin säilyi. Aina kun astuin mäntymetsän ja suopursujen tuoksuun, tunsin tulleeni kotiin. Se tunne elää yhä. Saman mahdollisuuden yhteyteen olen halunnut suoda myös omille lapsilleni, ja olen halunnut viedä heitä paljon ja usein metsään sekä lähiluontoon.   

Millainen on sinun luontoyhteytesi? Missä sinä tunnet olevasi kuin kotonasi?

Luontoyhteyttä on pysähtyminen luonnon ääreen. Vuorovaikutusta ja läsnäoloa. Sen ymmärtämistä, että olemme kaikki yhtä. Olemme riippuvaisia luonnosta ja se on meille elinehto. Sama luonto on ja elää kaikessa elollisessa. Ihminen on luotu luontoon ja hän on osa sitä. Luonto ei ole vain pieni metsikkö kaupungin laidalla. Se ei ole läikehtivä järvi tai soliseva puro. Se ei ole ääretön valtameri tai aarnimetsä. Sinäkin olet osa luontoa. Me kaikki olemme. Olemme samaa luontoa kuin meret, metsät, kalliot, vuoret ja lukemattomat elävät olennot. Olemme osa samaa luontoa kuin koko tämä ihmeellinen planeettamme ja sen kuu, osa koko ihmeellistä universumiamme. Kun menet metsään ja hengität raikasta ilmaa sisääsi, hengität luontoa. Kun kosket toista ihmistä, kosketat luontoa. Kun kosketat itseäsi, kosketat luontoa. Kuinka ihmeellisiä olemmekaan ja kuinka ihmeellistä on, että olemme osa samaa universumia. Sinä, minä ja me kaikki kuulumme tänne. (mukaellen Jarkko Taivasmaa www.hidastaelamaa.fi )

Seuraavan kerran kun käyt kävelyllä metsässä, puistossa tai meren rannalla - katso taivasta, katso maata. Katso ympärillesi ja ymmärrä, että tämä on kaikki luontoa. Hengitä syvään sisään ilmaa. Ilma, jota hengität, on osa luontoa. Anna itsesi oivaltaa, että myös sinä olet osa luontoa. Olet luontoa luonnon keskellä. Anna tämän oivalluksen upota mieleesi ja kehoosi. Sinä olet luonto. Kun tiedät, tunnet ja koet olevasi yhtä kaikkeuden, ympärilläsi sykkivän luonnon kanssa, et voi kohdella huonosti itseäsi, muita ihmisiä tai muita luontokappaleita. Kun olet läsnä luonnolle ja luonnossa, voit kokea syvää yhteyttä ja rauhaa. Sellaista rauhaa, joka uppoutuu jokaiseen soluusi ja sielusi ytimeen asti. Metsäluonnossa yhteyden voi kokea kaikkein syviten. Se johtuu oletettavasti metsän monimuotoisuudesta ja lukemattomasta eliömäärästä. Metsässä ainakin minä tunnen olevani elossa. Ehkä se johtuu siitä, että metsäilma on sakeanaan mikrobeja. Kuutio ilmaa sisältää niitä satojatuhansia, jopa miljoonan. Ei ihme, että täytymme elämisen tunnusta samoillessamme metsässä ja hengitellessämme metsäilmaa - hengästyneenä suorastaan ahdamme mikrobeja hengtysteihimme. (Suomalainen metsäkylpy, Leppänen/Pajunen) Ja ai että, miten hyvää ne tekevät! Myös metsämultaa ja sen hyvää tekeviä vaikutuksia on tutkittu: jo kahden viikon altistus voi parantaa kaupungissa asuvan ihmisen ihon ja suoliston mikrobiston monimuotoisuutta. Tämä kävi ilmi suomalaisyliopistojen tutkimuksessa, jossa joukko kaupunkilaisia kokeili, millaisia vaikutuksia on sillä, että sotkee useita kertoja päivänsä kätensä multaan. (Yle Uutiset 06/2018).

Kun menet metsään, et tule sieltä ulos entiselläsi.

Minun luontoni / kauneushoitolan joulukalenteri 2021. Opiskelen luontoyhteysohjaajaksi. Tämän vuoden joulukalenterini somessa liittyy niihin. Osaksi opintojani kuuluu kotitehtävä Suunnittele oma projekti liittyen luontoyhteyteen. Ajattelin jakaa kotitehtäväni Sinun kanssasi ja tehdä sinulle joulukalenterin inspiraatioksi kuinka sinä voit alkaa tutustumaan omaan luontoyhteyteesi. Voit osallistua tehtävään, jos haluat. Teen instagramiin ja facebookiin joulukalenterin, joka sisältää jokaiselle päivälle aina jouluaattoon asti pienen luontoyhteysharjoituksen tai muun luontosuhteeseen liittyvän ajatuksen tai vinkin. Pääset seuraamaan joulukalenteria instagramissa sivulla @minun.luontoni ja facebookissa sivulla @HHBloomington. Olisi mukavaa kuulla mitä ajatuksia kalenterin luukut sinussa herättävät ja kokeilitko jotakin vinkkiä, joten olisi ihanaa jos jättäisit kommentin luukkuihin. Vaihtoisesti voit lähettää kokemuksiasi tai ajatuksiasi minulle sähköpostilla tanja(a)bloomington.fi. Kaikkien tavalla tai toisella kommentoineiden kesken arvon "Metsän taikaa" -hoitolahoidon (arvo 147€).  Osallistumisaikaa on aina vuoden loppuun asti. Jokainen kommentti (someen tai meilillä) on yksi arpalipuke. Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti. Arvonta on Bloomingtonin oma. Arvon voittajan 1.1.2022.

Lisää palkintohoidosta voit lukea täältä: Metsän taikaa

luontoyhteys hämeenlinna Minun luontoni joulukalenteri

Metsän taikaa

Metsän taika

Metsän taikaa - iholle, keholle ja mielelle

"Minulle metsä on paikka, jossa voin hengittää helpommin, antaa ikiaikaisen metsänhengen huuhtoa harmin ja nostattaa ilon. Metsästä löydän onneni, rauhani, tyyneyteni. Metsä inspiroi. Metsässä olen turvassa. Metsästä löydän aavistuksen ikuisuudesta. Metsässä olen elossa." ..T.R.

Suomalainen metsä ja tämän vuoden ehdottomasti kiinnostavin suomalainen brändi Moi Forest ja sen laadukkaat luonnonkosmetiikan tuotteet inspiroivat minua luomaan Sinulle hyvän olon hoidon, joka tarjoaa ripauksen metsän taikaa ja runsaasti hyvää oloa. Hoitokokonaisuus vahvistaa kehoasi, ihoasi ja sen mikrobiomia vuodenajan vaihtuessa. Se hellii mieltäsi ja silittelee sieluasi. Kokonaisuus sisältää ihosi mikrobiomia vahvistavan ja kosteuttavan hoidon kasvoille, havupuiden hurmaavia eteerisiä tuoksuja sekä lihaksia rentouttavan ja lymfakiertoa buustaavan hieronnan keholle. Eikä siinä vielä kaikki. Pääset jatkamaan hoitoa vielä kotonasi, sillä hoitopaketti sisältää myös huippulaadukkaan Moi Forest -monitoimivoiteen (arvo 32€) kotihoitoon, jolla vahvistat kehoasi pysymään vastustuskykyisenä ja hyvinvoivana. Halutessasi voit valita vielä lisäpalveluksi esimerkiksi äänimaljarentoutuksen tai vaikkapa Hoitava hengitys -hetken, jossa ohjaan sinulle hengitystuokion, jolla saat maadoitettua ja rauhoitettua itseäsi kun stressikäyrä alkaa kääntymään nousuun.

Metsällä ja sen mikrobistolla on mittaamattoman arvokkaat hyödyt meille ihmisille. Olet varmasti huomannut, miten hyvää metsässä oleminen tekee keholle ja mielelle! Tutkimusten mukaan jo kymmenen minuuttia metsässä saa ihmeitä aikaan! Metsän ja luonnon hyödyt ihmiselle ovat kiistattomat. Luonnossa olisikin hyvä liikkua päivittäin. Aina siihen ei ole mahdollisuutta, ja silloin Moi Forest -tuotteet on helppo tapa vahvistaa mikrobiomin monimuotoisuutta. Myös erilaiset hoidot rauhoittavat kehoa ja mieltä. Lempeän ja hoitavan kosketuksen myötä mm. vagushermomme alkaa vaikuttaa koko kehoon (sisäelimiin, aivoihin, suolistoon, keuhkoihin) - parasympaattinen hermosto aktivoituu ja keho rentoutuu. Mitä tapahtuukaan kun metsäisen maailman yhdistää koko kehon hoitoon!  

Hoito alkaa aromaterapeuttisella selän hieronnalla. Hoidossa käytettävät öljyt valitaan sinun tarpeesi huomioon ottaen metsän tuoksujen valikoimasta. Havupuiden eteeriset öljyt sisältävät kipua poistavia ominaisuuksia. Ne rauhoittavat ja maadoittavat mieltä. Niillä on mielialaa kohottava ja voimaannuttava vaikutus. Kaikki havutuoksut ovat hyödyksi myös hengitysteille ja ne poistavat lihasjännitystä. Selän hieronnan jälkeen tehdään kasvohoito, joka sisältää kevyen kuorinnan, hieronnan sekä metsäisen naamion. Sen jälkeen hierotaan jalat ja lopuksi vielä pää. Anna metsäkylpy ihollesi ja kehollesi - varaa oma aikasi Metsän taikaa -metsäkylpyyn ajanvarauksen Hyvän olon hoidoista.  

Vielä muutama sananen Moi Forest -tuotteista. Moi Forest Multipurpose Cream ja Baby Cream ovat metsäuutetta sisältäviä monitoimivoiteita, jotka vahvistavat vastustuskykyä. Herkälle iholle sopiva korjaava ja suojaava koko kehon voide sisältää kotimaisista metsistä saatavaa mikrobiuutetta, metsäpölyä. Ihosi mikrobiomi on monimuotoinen ekosysteemi, joka auttaa kehoasi pysymään vastustuskykyisenä ja hyvinvoivana. Moi Forest -monitoimivoide on kehitetty vahvistamaan ihoasi ja tukemaan sen luonnollista mikrobiomia. Moi Forest monitoimivoiteessa on korkealaatuisia luomuraaka-aineita ja kotimaisten metsien arvokkaita aineksia. Metsäpölyvoiteen avulla voit palauttaa kadotetun luontoyhteyden ja nauttia metsän voimaannuttavasta vaikutuksesta joka päivä. Kotimaisten yliopistojen kehittämä metsäpöly, Reconnecting Nature™ -mikrobiuute, auttaa tutkitusti tukemaan elimistön mikrobiomia ihon kautta käytettynä.

Imukuppihieronta

Bellabaci Hämeenlinna imukuppihieronta3

bellaci hämeenlinna

Kuivakuppaus on vanha perinnehoitomuoto, jota on käytetty monenlaisiin vaivoihin. Kuivakuppaus eroaa verikuppauksesta siten, että kuivakuppauksessa ihoon ei tehdä viiltoja eikä kuivakuppaus näin ollen ole veristä puuhaa. Liukukuppaus (eli imukuppihieronta) ja kuivakuppaus eroavat toisistaan siten, että liukukuppauksessa kuppeja liu'utellaan iholla kun kuivakuppauksessa taas kupit jätetään iholle paikalleen, ja näin puretaan kudospainetta kuppialueella. Meillä Suomessa imukuppihieronta ja kuivakuppaus ovat vasta nostamassa suosiotaan, kun muualla maailmassa se on jo menestys. Olet ehkä ihmetellyt uimareiden yläselkäalueelle ilmestyneitä tai näyttelijättärien iltapuvun paljaasta selkämyksestä pilkottavia outoja sinipunertavia ympyröitä? Kyllä - kuivakuppauksesta on kyse. Kuivakuppauksesta poiketen liukukuppauksesta ei välttämättä jää iholle jälkiä, mutta sekin on mahdollista, sitä ei kannata säikähtää, se ei kuitenkaan ole itse tarkoitus. 

Liukukuppaus eli imukuppihieronta on erittäin tehokas hoitomuoto, joka on ollut osa sekä kiinalaista että länsimaista lääketiedettä jo satoja vuosia. Kuppien hoitava vaikutus perustuu alipaineeseen: silikonikuppi asetaan iholle ja sitä puristetaan kevyesti niin, että kupin sisään muodostuu alipaine ja se imaisee kudoksen otteeseensa. Itse asiassa kuppeja valmistetaan eri materiaaleista: silikonista, luonnonkumista, kova muovista, lasista, ja jokaista kuppia käytetään eritavoin. Minä olen käyttänyt silikonisia ja luonnonkumisia ja niiden käyttötapa edellä kuvatun lainen. Joka tapauksessai kupeilla ihoa, ihonalaiskudoksia ja lihaskalvoa nostetaan ja irrotellaan eli mekaniikka on päinvastainen kuin hieronnalla. Kuppeja liu'utetaan öljyttyä ihoa pitkin rauhallisesti (liukukuppaus) tai pidetään paikoillaan (pistekuppaus). Alipaineella saadaan tilaa ihon alla oleviin kudoksiin ja aineenvaihdunta paranee ja liikkuvuus lisääntyy. Samalla hoidetaan lihaksia, kireyksiä ja aktivoidaan akupunktiopisteitä. Imukuppihieronnan sanotaan olevan niin tehokasta, että jo 15 minuutin hoito vastaa tunnin kestävää perinteistä hierontaa. Imukupin imupaine vaikuttaa jopa 10 cm:n syvyyteen, jolloin hieronta parantaa verenkiertoa, lymfa- ja imunestekiertoa, ihon väriä ja rakennetta sekä stimuloi rasva-aineenvaihduntaa rasvasoluissa. Imukuppihieronnan voidaan sanoa olevan eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä. Imukuppihierontaa käytetään yleisesti selluliitin, kipeiden lihasten ja erilaisten kiputilojen hoitoon. Hoitomuoto soveltuu erinomaisesti myös urheilijan lihashuoltoon. Kasvojen alueella imukuppihoito toimii tehokkaasti siloittaen juonteita, puhdistaen ihohuokosia, kirkastaen ihoa ja parantaen sen väriä.

Minä olen muutaman viime vuoden aikana käynyt muutamankin eri imukuppihierontatekniikkakoulutuksen, mutta hoitotarjontaan saakka ne eivät ole päätyneet. Useampikin asiakas on kuitenkin viimeisen parin vuoden ajan kysellyt minulta imukuppihierontoja. Kun Bellabaci-tuotteiden maahantuoja ja kouluttaja ihana Irina Havinmaa Avelida Oy:sta sitten viime keväänä otti minuun yhteyttä, ja kertoi että hänestä olisi aivan mahtavaa saada minun hoitolani Bellabaci-hoitoloiden joukkoon, niin innostuin asiasta taas uudestaan. KOSKA. Bellabaci ei ole ainoastaan imukuppihierontaa tai kuivakuppausta vaan olennainen osa hoitomenetelmää on minulle tärkeä, ah niin ihana aromaterapia. Bellabaci on kokonainen konsepti kauneuden, terveyden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Osa hoitokokemusta ja hoidon vaikuttavuutta on tuoksumaailmalla sekä tarkkaan valituilla ainesosilla, joita imukuppihieronnan väliaineena käytettävät hoitotuotteet pitävät sisällään: luomukookosöljyä sekä muita hoitavia kasviöljyjä sekä ihania eteerisiä öljyjä. Hoitoöljyt ja -emulsiot on kehitetty hoidettavan alueen tarpeita ajatellen. Tuoksumaailma on miellyttävä, ei lainkaan äkkijyrkkä tai liian voimakas. Hoito on stressiä vapauttavaa, mieltä kohottavaa, kehon toimintoja tasapainottavaa. Hoitoöljyjen sisältämät hoitavat eteeriset öljyt vaikuttavat hyvinvointiimme mm. ihon läpi, josta ne kulkeutuvat kudoksiin, hengitysteiden ja keuhkojen välityksellä sekä hajuaistin kautta, joka on nopein vaikuttava tapa hyödyntää eteeristen öljyjen vaikuttavia ominaisuuksia. Imukuppihieronta yhdistettynä luomulaatuisiin kasviöljyihin ja tuoksujen taikaan on ihmeellisen ihana ja TEHOKAS! Modernia hoitoa perinteitä kunnioittaen keholle, kasvoille ja mielelle. 

Täydestä sydämestäni voin sanoa, että aivan ihana hoitomuoto! Samaa mieltä ovat olleet ne asiakkaat, jotka hoitoa ovat ennättäneet jo testaamaan: "Tästä tuli kyllä yksi lempihoidoistani!" "Nyt tekis mieli vaan mennä puistonpenkille istumaan ja jatkaa leijumista tässä jälkimainingissa." "Yhtä tehokasta kuin urheiluhieronta, mutta miellyttävämpää." "Ihana fiilis eilisestä! Voiko jo ensi viikolla tulla uusintakuppaukseen?" Aina on hyvä aika tulla kuppaukseen! 

Mutta kuten kaikilla hoitomuodoilla, myös imukuppihieronnalla on kontraindikaatioita, vasta-aiheita eli tilanteita jolloin hoitoa ei tehdä:

  • heikko terveydentila ja tulehdustilat
  • vakavat sydänsairaudet
  • syöpä
  • anemia tai verenohennuslääkityksen käyttö
  • raskaus
  • diabetes (kun hoitotasapaino on hyvä, voidaan hoitaa, mutta hoidettavan kannattaa ottaa huomioon, että tulee hoitoon ns. hyvissä sokereissa) 
  • vanhukset, joilla ohentunut iho
  • akuutit vammat (revähdykset, murtumat jne.)
  • rikkonainen ihonpinta ja suonikohjut (vain paikallinen este)
 🍁 Syystarjous Bellabaci-hoitoihin🍁 Syys- ja lokakuun ajan saat kaikkiin kasvohoitoihin (paitsi gua sha) 𝘃𝗲𝗹𝗼𝗶𝘁𝘂𝗸𝘀𝗲𝘁𝘁𝗮 Bellabaci-imukuppihieronnan kasvoille. Bellabaci-hoitomenetelmä tehostaa kasvojen lymfaa ja pintaverenkiertoa, lievittää lihasjännitystä, aktivoi kollageenia sekä kirkastaa ja elävöittää ihon värisävyä. Mikäli haluat hyödyntää tämän edun, klikkaa ajanvarausta tehdessäsi lisäpalveluksi "Kiinteyttävä BELLABACI-imukuppihieronta kasvoille"
 
Vielä SYYSKUUN AJAN koko kehon imukuppihieronnat "Stress No More" ja "Circu Flow" tarjoushinnalla 75min / 65€ (norm. 90€). Mikäli haluat kokeilla kasvojen imukuppihierontaa vartalohoidon yhteydessä, niin tarjoan sinulle kasvojen Fresh Up -hoidon hintaan 45€ (sis. kasvojen alkupuhdistus, imukuppihieronta, hoitava naamio, päänhieronta sekä loppuvoiteet). Valitse ajanvarauksessa Fresh Up -hoito Bellabaci-hoitosi lisäpalveluksi.
 
SYYS- JA LOKAKUUN AJAN "Cellulite Be Gone" -imukuppikuppihieronnan sarjahoidot 5 kerran sarjahoito 300€ (60min / 60€) Hoidot viikon välein. Myös selluliittihoidon yhteyteen voit valita lisäpalveluista Fresh Up -kasvohoidon 45€. Selluliittihoitoasiakkaani saavat myös Frantsilan yrttinen puhdistus/DETOX -kuuri ohjelehtisen sekä Virpi Raipala-Cormierin (Frantsilan Luomuyrttitilan perustajan) vinkkilehtisen "Vartalo kiinteäksi - selluliitin kotihoito". Puhdistuskuurin voi halutessaan toteuttaa pari kolme kertaa vuodessa.