Skip to main content

Lue täältä Bloomingtonin ajankohtaiset uutiset!

Ihana lepo

Bloomington LEVON SYLI Parolan Rottinki

Bloomington on holistiseen hoitamiseen erikoistunut ekologinen hyvinvoinnin huoltamo ja kauneushoitola Hämeenlinnassa.  

Kuukausi sitten sain puhelun Parolasta:  "Hei, lähdetkö telttaretkelle?" Minä: "No tottakai!" Television sisustusohjelmista tuttu toimittaja oli tulossa Parolaan, ja siitä ei tulisi ihan tavanomainen visiitti.

Mitä tapahtui, kun hän nousi Parolan yläkertaan, löysi sieltä valtavan glamping-teltan ja pehmeisiin peittoihin sekä ylellisiin petivaatteisiin puetun unelmien lepotuolin ja hoitoelämyksen. Minä sain kunnian suunnitella ja olla mukana toteuttamassa elämystä vierailijan iloksi. Klikkaa tästä ja pääset Parolan Rottingin blogista lukemaan ja katsomaan kuvat sekä videon siitä kuka oli mun kanssa telttaretkellä, millaisia yllätyksiä meillä olikaan tarjolla ja millaisia tuntemuksia ne vieraassamme herättivät. Siltä varalta, että haluat kokea saman, on sinulla nyt siihen mahdollisuus: Hoitoelämyksen suunnittelussa laitoin koko monipuolisen osaamiseni peliin ja syntyi hoitoelämys nimeltään LEVON SYLI.Hoidossa yhdistyy elementtejä restoratiivisesta joogasta, syvärentoutuksesta, shiatsusta, aromaterapiasta, äänimaljahieronnasta sekä hoitavasta kosketuksesta. 

Bloomington LEVON SYLI PArolan Rottinki Lasse lepotuoli

Arkisen kiireen keskellä on tärkeää löytää keinoja rentoutumiseen ja palautumiseen. Kun saat säännöllisesti annoksen tietoista lepoa ja rentoutusta, jaksat paremmin vastaanottaa elämän virrassa väistämättä vastaantulevia vastoinkäymisiä. Kun keho rentoutuu, mieli seuraa pikkuhiljaa perässä. Levänneenä ihminen on sopuisa ja tekee viisaita päätöksiä niin itsensä kuin muidenkin hyväksi.

LEVON SYLI on ylellisen hemmotteleva hoitoelämys, joka on suunniteltu kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen rentoutumiseen. Hoito alkaa hetkestä, kun asetut lepäämään rentoutumiseen suunnitellulle pedille, jolle kehosi tuetaan tyynyin ja pehmustein. Sinun ei tarvitse tehdä tai yrittää mitään. Saat vain olla, ottaa vastaan ja vaipua pikkuhiljaa pehmeään tilaan unen ja valveen rajamaille, kun äänimaljojen hoitavat soinnut ja värähtelyt tuudittelevat sinut ainutlaatuiselle elämysmatkalle. Hoidon aikana saat nautiskella toiveittesi ja tuoksumieltymystesi mukaisesta aromaterapeuttisesta hartiahieronnasta, taivaallisesta pään ja niskan hoidosta sekä kasvojen akupisteiden rytmisestä, hermostoa hellivästä, lempeästä paineluhieronnasta, jolla on todella maaginen vaikutus. Hoito päättyy koshi-kellojen ja kristallien helinään sekä lempeään herättelyyn, jonka jälkeen olet valmis palaamaan rentoutusmatkaltasi levänneenä ja uudistunein energioin.

LEVON SYLI -hoidossa pääset vaipumaan ihanaan, syvään rentoutumisen tilaan. Kun kehosi rentoutuu, hengityksesi rauhoittuu ja parasympaattinen eli lepohermostosi aktivoituu, jonka myötä kehossasi käynnistyy monia terveyden kannalta merkityksellisiä asioita: rentoutumisen fysiologisia merkkejä ovat hengityksen rauhoittuminen, sydämensykkeen hidastuminen ja verenpaineen laskeminen. Tutkimusten mukaan nämä reaktiot auttavat korjaamaan stressiperäisiä vaivoja kuten korkeaa verenpainetta, unettomuutta ja ahdistuneisuutta. Vireys- ja energiatasot nousevat, levollisuus lisääntyy ja unenlaatu paranee. Kehosi voi vapautua jännityksistä, huolista sekä arkipäivän kiireestä. Hoitava kosketus, tuoksut, lempeät äänet ja lepo tukevat terveyttäsi ja vahvistavat kehosi omia voimavaroja.

Mitä lämpimimmin tervetuloa! Ilolla ja valolla, Tanja

Yhteistyössä: Parolan Rottinki

Mielenvirtaa

Vahvistava matka itseen syvärentoutuen ja kirjoittaen

Mielenvirtaa Bloomington

 
Tirstaina 13.6.2024 klo 17 - 20 Hyvän Olon Joogakeskuksella Hämeenlinnassa, Rauhankatu 3C

Mielenvirtaa on minun ja ystäväni Hannan yhteistyössä rakentama hyvinvointia tukeva sekä luovuutta ja virtaavuutta lisäävä hyvän olon tapahtuma. Tavoitteena on lisätä osallistujan voimavaroja kokemuksellisesti ja kokonaisvaltaisesti ohjatun syvärentoutushetken ja intuitiivisen kirjoittamisen avulla.

Päivä aloitetaan ohjatulla, palauttavalla ja kehon energiaa herättelevällä syvärentoutusharjoituksella. Harjoituksen aikana ollaan hereillä ja lempeän tietoisena tilassa unen ja valveen välissä. Harjoituksen aikana keho pääsee rentoutumaan ja mieli rauhoittumaan, samalla kuin tietoisuus pysyy valppaana kuunnellen meditatiivista ohjausta hetkestä toiseen.Harjoitus aloitetaan lempeillä venytyksillä, joiden jälkeen pääset lepäämään mukavaan selinmakuuasentoon viltin alle. Puoli tuntia lempeän tietoista läsnäoloharjoitusta sanotaan vastaavan neljää tuntia syvää unta.

Rentoutuksen jälkeen otetaan kynä ja paperia, ja aletaan kirjoittamaan. Intuitiivista tekstiä. Kritiikitöntä, oikeinkirjoituksesta piittaamatonta nopeaa tekstintuottamista, tajunnanvirtaa. Sanojen annetaan virrata paperille vapaasti. Erityisiä kirjoittajan taitoja ei tarvita, siitä ei kannata olla huolissaan. Hannan laadukkaalla ohjauksella jokainen osallistuja saa tästä varmasti irti, enemmän kuin ehkä uskoisikaan. Intuitiivinen kirjoittaminen on oivalluttava seikkailu omaan sisimpään ja elämään. Mielenvirrassa jokainen osallistuja työskentelee oman tekstinsä äärellä vaiheittain ja ohjatusti. Tuotettua tekstiä ei jaeta toisille eli saat työskennellä omassa rauhassa ja turvallisesti.

Mukaasi tarvitset avoimen mielen ja mukavat vaatteet. Ota mukaasi myös oma kynä ja paperia/vihko. Eikä hätää mikäli kirjoitusvälineet jäävät matkasta, me varaudumme myös lainavälinein.

Tapahtuman hinta 49€/hlö.

Ilmoittaudu mukaan 30.5. mennessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Paikkoja on rajoitetusti joten varaa paikkasi pian! Ilmoittautua voit joko Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Hannalle tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. TanjallePaluupostissa saat laskun ja ohjeet saapumista varten.

 

Mitä lämpimimmin tervetuloa!

Hanna Sulander
- äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori
- kirjallisuusterapiaohjaaja
- työnohjaaja

Tanja Reijomaa
- joogaohjaaja / joogaopettajaopiskelija
- kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin moniottelija 

Lisätietoa menetelmien vaikutuksista:

Syvärentoutusharjoitukset, kehoskannaukset ja läsnäoloharjoitukset vahvistavat yhteyttä kehon, mielen ja sydämen välillä erilaisten rentoutus-, hengitys- ja mielikuvaharjoitusten avulla. Syvärentoutusharjoitusten vaikutuksia ovat mm: aivoaaltojen hidastuminen, hermoston rauhoittuminen, lihaskipujen lievittyminen, unenlaadun parantuminen, negatiivisten ajatusmallien irtipäästö ja syvän rauhan kokeminen. Ihana harjoitus silloin kun kaipaat pysähtymistä ja yhteyttä itseesi. Lyhyempikin harjoitteluhetki arjessa elvyttää ja rauhoittaa sekä palauttaa fyysisen aktiivisuuden tai ponnisteluiden jälkeen.

Intuitiiviselle kirjoittamiselle on usein tyypillistä rajattu, lyhyehkö kirjoittamisaika, esim. 3-10 minuuttia, mikä osaltaan houkuttelee purskauttamaan paperille sen, mikä juuri sillä hetkellä on tullakseen. Tekstiä ei suunnitella, ohjailla eikä arvoteta. Nopea kirjoittaminen harhauttaa tietoisen mielen. Niinpäintuitiivinen kirjoittaminen tuottaakin yleensä rehellistä tekstiä, joka kumpuaaaitona kirjoittajan sisimmästä. Intuitiivisen kirjoittamisen luonteeseen kuuluu keskeisesti se, että aloittaessaan ei tiedä, mihin päätyy.

Intuitiivisen kirjoittamisen hyötyjä:

 • Purkaa stressiä ja ahdistusta

 • Vapauttaa ja tasapainottaa

 • Jäsentää ja selkiyttää ajatuksia, tunteita ja kokemuksia

 • Luo yhteyttä omaan sisimpään, aidoimpaan itseen

 • Vähentää itsekritiikkiä

 • Mahdollistaa leikittelyn, kokeilun ja kontrollista irtipäästämisen

 • Parantaa itsetuntemusta

 • Maadoittaa: auttaa läsnäoloon ja hiljentymiseen

 • Etäännyttää ja eriyttää tunteet itsestä. Mahdollistaa sisäisten ristiriitojen käsittelyn pienin askelin. 

 • On turvallista: ihminen kirjoittaa omassa rauhassaan ja vain sen, mihin on valmis.

 • Peilaa todellista itseä ja tekee näkyväksi omat pelot, toiveet, rajoittavat uskomukset ja voimavarat

 • Lisää mielen avoimuutta, iloa ja luovuutta

 • Herättää oivalluksia

 • Tekee tilaa uudelle ja muutokselle

Mielenvirtaa Bloomington Hanna ja Tanja

Jäikö vielä kysyttävää? Vastaamme mielellämme :)

 

Kevätsolina

Tervetuloa Kevätsolinaan!

KEVÄTSOLINA Bloomington Voimavaravalmennus

Ilmoittaudu joko Tanjalle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Ann-Marille Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
28.2 mennessä, ja varmistat itsellesi paikan kevään ihanimmassa tapahtumassa sekä aikaisen ilmoittautujan hinnan 95€. 1.3 jälkeen hinta on 105€. Kerro mahdolliset ruoka-rajoitteet ilmoittautumisen yhteydessä.
 
* * *
 
Ilmoittautumisen yhteydessä kerro sähköpostiosoitteesi sekä mahdolliset ruokarajoitteet. Saat Kevätsolina-päivästä laskun sähköpostiisi.

Ilmoittautuminen on sitova. Kaksi viikkoa ennen päivää voit tehdä peruutuksen maksutta. Sen jälkeen peruuttaminen on mahdollista lääkärintodistuksella. Jos tapahtuma peruutetaan järjestäjän toimesta, osallistumismaksu palautetaan kokonaisuudessaan.

Päivän järjestäjällä ei ole tapaturmavakuutusta.
 
 
* * *
 
Nähdään Ilorannassa!
 
Terveisin,
 
Tanja ja Ann-Mari
 
Lisätietoa järjestäjistä löydät