Skip to main content

Joogatunnit Hämeenlinnassa

LEMPEÄÄ RESTORATIIVISTA JA YIN-JOOGAA ÄÄNIMALJOIN HÖYSTETTYNÄ SEKÄ KEHON LAULU -TUNNIT ja rakastetut Levon piirit

Hyvinvointi on minulle kehon, mielen ja sielun tasapainoa - kokonaisvaltaista kukoistusta. Hyvinvoiva keho ja stressitön mieli heijastavat ulospäin sisäistä hehkua ja sielun hohdetta. Jooga on minulle tie hyvinvointiin. Sen lempeää sanomaa haluan jakaa sinullekin. Kutsun sinut palautumisen, levon, lempeän liikkeen, mielen, hengityksen ja hermoston hellimisen sekä hoitavan joogan kursseilleni.

Minun ohjauksessani pääset alkavalla syyskaudella harjoittamaan lempeää yin-joogaa, palauttavaa restoratiivista levon joogaa, rakastettua Soundful Yin ® -joogaa, virtaavaa sekä kehon omaa aaltoa ja rytmiä tutkivaa joogaa Terra Soul Joogan ® tapaan Kehon laulu -tunneilla. Osallistujamäärä kullekin kurssille on pieni, koska minun tapani ohjata on hyvin henkilökohtainen ja hoitava - kosketuksen merkitys tunneillani on suuri. Olen vuosia tehnyt töitä erilaisten kehohoitojen parissa ja uskallan luvata, että minulle on kehittynyt sangen hyvä ja turvallinen koskettamisen taito. Kaikilla kursseilla saat lisäksi hyödyllisiä vinkkejä kotiharjoitteluun.

Lukujärjestyksen sekä tunti- ja kurssikuvaukset löydät kun skrollailet sivua alaspäin.

Joogaohjaaja/-opettajakoulutukseni:

Yin-joogan ja Soundful Yin ® -joogan ohjaajakoulutus // 07/2022 - 01/2023 // opettajat Nea Buckelew, Terhi Elo, Johanna Rinne

Restoratiivisen joogan ohjaajakoulutus, Levon lähettiläs ® // 11/2022 - 04/2023 // opettaja Kirsi Saivosalmi

Terra Soul Jooga ® (YTT200) opettajakoulutus 01/2024 - jatkuu lokakuuhun asti  // pääopettajat Meri Mort ja Crista Soskolne sekä Heidi Hautala, Måns Broo, Hanna-Mari Kuikka, Anna-Maija Kiviniemi

Lukujärjestys // syksy

Kaikki kurssit järjestetään ja tunnit pidetään Hyvän Olon Joogakeskuksen kauniilla ja tunnelmallisella salilla  Hämeenlinnan keskustassa, osoitteessa Rauhankatu 3 C.

Ilmoittautumiset: tanja @ bloomington.fi tai txt/whatsapp 040 825 1658

LEVON PIIRIT torstaisin klo 18.15 - 19.45

Levon piiri on lyhytkurssi, jolla pääset vahvistamaan yin-energiaasi. Rentoudut ja rauhoitut tervehdyttävän olemisen äärelle kun pääset nautiskelemaan yinjoogasta, lempeän herättelevästä ja aistivasta liikkeestä, restoratiivisesta joogasta, hoitavista hengitysharjoituksista, äänimaljojen hoitavista soinnuista sekä syvärentoutusharjoituksista. Lisäksi saat konkreettisia lepovinkkejä kotiin. Yksi Levon piiri kokoontuu neljänä peräkkäisenä torstaina klo 18.15 - 19.45. Hinta on 140€ / piiri. Lue lisää kurssin sisällöstä skrollaamalla alaspäin.

I Piiri  5.9. – 26.9.
II Piiri 31.10. – 21.11. TÄHÄN PIIRIIN ON ENÄÄ KOLME PAIKKAA JÄLJELLÄ
III Piiri 28.11. – 19.12.

***

SYYSHARMONIAA / Restoratiivinen yin ja hoitavat soinnut joka toinen keskiviikko klo 18.30 - 20.00

TÄLLE KURSSILLE ON ENÄÄ KAKSI PAIKKAA JÄLJELLÄ! Kun vuodenaika vaihtuu syksyyn, siirrymme kiinalaisen lääketieteen mukaan metallielementin aikaan. Metallielementin voima on hengityksessä, elämän energiassa ja sen suomassa alati muuttuvassa liikkeessä. Hyvin toimiva hengitys ylläpitää riittävää energiatasoa kehossamme. Kun hengitys vapautuu ja on tasapainossa, pysyy terveys hyvänä ja immuniteetti vahvistuu. Neljän kerran minikurssi joka toinen keskiviikko 28.8., 11.9., 25.9. ja 9.10. klo 18.30 – 20.00. Kurssi pitää sisällään lempeää yin-joogaa, palauttavaa restoratiivista levon joogaa, äänimaljojen meditatiivisia sointuja sekä hoitavaa, maadoittavaa kosketusta ja paineluterapiaa keholle. Tällä kurssilla teemme myös hengitys- eli pranayamaharjoituksia. Kurssin hinta on 112€.

***

KEHON LAULU joka toinen keskiviikko klo 18.30 - 19.45

KURSSI 1: 4.9., 18.9., 2.10. ja 23.10.
KURSSI 2: 6.11., 20.11., 4.12. ja 18.12.

Kehon omaa rytmiä myötäilevää, lempeää joogaa, joka sopii ihan jokaiselle. Teemoina kursseilla ovat mm. vahvat juuret, aistiva keho, vapauden liike sekä avautuvat siivet. Näillä tunneilla noustaan myös jaloille ja levon lisäksi vahvistetaan kehoa. harjoituksen ytimessä ovat luovuus, luontoyhteys ja kokemuksellisuus. Kehon laulu -harjoituskerta päättyy aina pitkään loppurentoutukseen. Kurssilla tarjoillaan joogaa Terra Soul Joogan ® tapaan. Terra Soul on vapauden joogaa, jossa tutkitaan mm. kehon aaltoa, spiraalia ja painovoimalle myötäämistä sekä turvallisten jooga-asentojen rakentamista. Kurssilla tehdään myös hermostoharjoituksia, hellitään hymylihaksia ja luvassa on myös leikkimielisyyttä. Kehon laulu -kurssi on maanläheinen ja salliva sekä sisältää ripauksen rokkenrollia. Hinta on 100€/kurssi

***

LEVON AIKA / Restoratiivinen yin ja hoitavat soinnut joka toinen keskiviikko klo 18.30 - 20.00

Neljän kerran minikurssi joka toinen keskiviikko klo 18.30 – 20.00 30.10., 13.11., 27.11. ja 11.12.
Nyt on levon aika! Lokakuun lopussa syys vaihtuu talven aikaan ja vietetään viimeisiä sadonkorjuun juhlia. Marraskuussa maa makaa martaana eli kuolleena. Tai oikeastaan se on asettunut talvilepoon. Jotta voi taas keväällä herätä eloon ja kukoistukseen. Tällä kurssilla sytytetään kynttilöitä ja uppoudutaan hämärän hyssyyn. Nautitaan pimeydestä, pysähtyneisyydestä ja paljaudesta – puhtaasta olemisen keveydestä. Tämän kurssin harjoitukset kutsuvat lepoon ja uppoutumaan pehmeisiin peittoihin. Yin-joogan restoratiivisimmat asanat, levon joogan paikallaan pysyvyys sekä äänimaljojen hellivät soinnut kutsuvat pehmeään rentouteen. Kurssin hinta on 112€

***

Hoitava restoratiivinen yin ja äänimaljat torstaisin klo 16.30 - 18.00

Hoitava, lepoon kutsuva kurssi vuoden harmaimpaan hetkeen 31.10. – 5.12. torstaisin klo 16.30 – 18.00 
Kuuden kerran kurssilla vuorottelevat Soundful Yin ® -jooga ja Restoratiivinen jooga. Jokainen harjoituskerta päätetään nautinnollisella sointukylvyllä. Kurssin hinta on 180€

***

HORMONY SISTERS

Tämä kurssi on rakennettu rakkaudella sinulle, jolle vaihdevuodet ja niiden mukanaan tuoma ihmetys on ajankohtaista. Kehossa ja mielessä tapahtuu muutoksia: normaaleja, vaikkakin joskus epämukavia, mutta samalla - tästä alkaa aikakausi uudelle. Tule pysähtymään itsesi äärelle yhteiseen piiriin kanssasisarien kera. Luvassa on läsnäoloa, lämpöä, toiminnallisia harjoituksia, tietoista lepoa, hyväksyntää ja ehkä hieman hullutteluakin.

Kokoonnumme elo- ja syyskuussa joka toinen maanantai 19.8., 2.9., 16.9. ja 30.9. klo 17.30 - 20 sekä lauantaina 23.11. klo 13.00 - 16.30

Kurssilla hellimme kehoamme ja hermostoamme lempeän liikkeen, läsnäolotuokioiden, restoratiivisten harjoitusten sekä hoitavien äänten ja sointujen avulla.
Lisäksi tutustumme toiminnallisiin harjoituksiin sekä työskentelyyn psykodraaman keinoin. Turvallisessa ohjauksessa ryhmä mahdollistaa eheyttävää ja yhdistävää vuorovaikutusta ja toimintaa. Tähän psykodraaman erityiseen mahdollisuuteen pääsemme tällä kurssilla hivenen kurkistamaan ryhmälle ja sen yksilöille sopivankokoisin askelin.

Ohjaajina ja kanssakulkijoina kurssilla ovat:
Marjo Juutilainen - Ihminen tavattavissa terapeutti ITT® sekä psykodraamaohjaaja Lupa Olla
Tanja Reijomaa - Levon lähettiläs ®, joogaohjaaja, Hoitava Hengitys HB ® -ohjaaja sekä äänimaljahoitaja Bloomington Hämeenlinna

Kurssin hinta on 350€ (sis. alv) ja se laskutetaan viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautuminen on sitova.
Mikäli kurssi joudutaan perumaan järjestäjän toimesta, koko kurssimaksu palautetaan täysimääräisenä. Muutoin maksua tai sen osia ei palauteta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Marjo / Lupa Olla
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 050 348 6778
Tanja / Bloomington Hämeenlinna
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 825 1658
Ryhmäkoko on pieni, max 10 osallistujaa, joten ilmoittaudu hyvissä ajoin.

***

HUOM!

Ryhmäkoko kaikilla kursseilla on pieni, joten ilmoittaudu sinua kutsuvalle kurssille hyvissä ajoin! Ilmoittautuminen on sitova eikä kurssimaksua tai sen osia palauteta. Mikäli et pääse osallistumaan jollekin kerralle, voit lahjoittaa osallistumiskerran ystävällesi. Kurssit laskutetaan viikkoa ennen kurssin alkua. Ryhmäkoko on pieni, joten ilmoittaudu kurssille hyvissä ajoin! Ilmoittautuminen on sitova eikä kurssimaksua tai sen osia palauteta. Mikäli sairastut etkä pääse osallistumaan jollekin kerralle, voit lahjoittaa osallistumiskerran ystävällesi. Mikäli kurssi joudutaan perumaan järjestäjän toimesta, kurssimaksu  palautetaan. 

Levon piirit

LEVON PIIRI on minun oma lyhytkurssikonseptini, joka on saanut aivan hurmaavaa palautetta: "Viikon odotetuimpia hetkiä! Aivan ihanasti koostettu kokonaisuus!" LEVON PIIRI on lyhytkurssi, jolla pääset vahvistamaan yinenergiaasi. Rentoudut ja rauhoitut tervehdyttävän olemisen äärelle kun pääset nautiskelemaan yinjoogasta, restoratiivisesta joogasta, hoitavista hengitysharjoituksista, äänimaljojen hoitavista soinnuista sekä syvärentoutusharjoituksista. Lisäksi saat konkreettisia lepovinkkejä myös kotiin.

Kukin piiri kokoontuu neljänä peräkkäisenä torstaina ja jokaisella kerralla tuntikokonaisuus on erilainen: ensimmäisellä kerralla Soundful Yin Yoga, toisella kerralla yinjoogataan, nautiskellaan lempeän herättelevästä ja aistivasta liikkeestä sekä rentoudutaan äänimaljojen rentouttavissa soinnuissa, kolmannella kerralla levätään restoratiivinen joogan asanoissa ja kurssisarjan päättää ihana jooganidra sekä sointukylpy. Kurssi sisältää ihanan Rosi Sotkasiiran kirjoittaman "Harmoniaa arkeen" -työkirjan *>, jonka saat avuksesi yhteiselle neljän viikon matkallemme kohti harmonista arkea. 

Ryhmäkoko on pieni, max. 8 henkilöä, joten ilmoittaudu kurssille hyvissä ajoin! Ilmoittautuminen on sitova eikä kurssimaksua tai sen osia palauteta. Mikäli et pääse osallistumaan jollekin kerralle, voit lahjoittaa osallistumiskerran ystävällesi. Kurssimaksu on 130€ (sis. "Harmoniaa arkeen" työkirjan kotona täytettäväksi ja käytettäväksi) ja se laskutetaan viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli kurssi joudutaan perumaan järjestäjän toimesta, koko kurssimaksu palautetaan täysimääräisenä.

*> Harmoniaa Arkeen on 40 sivuinen fyysinen työkirja, jonka avulla mullistat arkesi ja saavutat sisäisen harmonian pysyvästi ayurvedan helpoilla mutta sitäkin tehokkaammilla rutiineilla. Työkirja todistaa sinulle sen, että hyvinvointi ja harmonian saavuttaminen ei ole rakettitiedettä, hikipäässä treenaamista tai nautinnosta ja ilosta luopumista. Päinvastoin! Ayurvedan yksinkertaiset rutiinit ovat kuin pieniä päivittäisiä rakkaustekoja itsellesi ja ovat myös vastauksesi, kun haluat lähteä matkalle kohti pysyvää arjen harmoniaa.

Soundful Yin® Yoga

Joogaohjaaja TANJA REIJOMAA I Yinjoogaa Hämeenlinnassa

Soundful Yin® -joogatunti yhdistää äänimaljat, Yin-joogan sekä meridiaanipainelut keholle

Yksittäiset, kaikille avoimet Soundful Yin ® tunnit Hyvän Olon Joogakeskuksessa

to 19.9. klo 16.30 - 18
to 26.9. klo 16.30 - 18
to 24.10. klo 16.30 -18
to 12.12. klo 16.30 -18
to 19.12. klo 16.30 -18

Ilmoittaudu mukaan whatsapp- tai tekstiviestillä numeroon 040 825 1658 tai sähköpostilla tanja @ bloomington.fi Kertamaksu 36€ maksetaan pankkikortilla tai tasarahakäteisellä ennen tuntia paikan päällä.

Soundful Yin® on rekisteröity konsepti, joka yhdistää hoitavat äänet, hermostoa hellivän Yin-joogan sekä lempeän kosketuksen. Yin-jooga on joogamuodoista rauhallisin ja lempein. Se on pitkiä, syvävenyttäviä rentoutusasentoja, joita voidaan myös tukea erilaisin apuvälinein, jotta löydetään keholle mahdollisimman mukavat oltavat, jotta se voi hiljalleen ikäänkuin sulaa asentoon ja näin rentoutuu. "Yin-jooga on myös todellista kauneusjoogaa, jonka vaikutukset paitsi tuntuvat kehossa, myös näkyvät välittömästi kasvoilla. Tämä tapahtuu faskiaverkoston – tai meridiaanikanavien – kautta, jotka ovat kuin koko kehon verhoava kolmiulotteinen hämähäkinseitti, mitä pitkin viestit kulkevat päästä varpaisiin ja ihosta syvälle kehoon." Näin kirjoittaa Katja Kokko, Yin Your Skin® konseptin luoja. Olen harrastanut eri joogalajeja välillä säännöllisemmin, välillä epäsäännöllisemmin parinkymmenen vuoden ajan. Kun muutama vuosi sitten kosmetologiopintojeni myötä tutustuin Katja Kokkoon ja hänen Yin Your Skin® konseptiinsa, heräsi mielenkiintoni yin-joogaa kohtaan aivan uudella tavalla. Olin vuosien aikana kokeillut monia eri joogalajeja, mutta yin-jooga oli jäänyt pariin hassuun kokeilukertaan, koska mielikuvani ja kokemukseni siitä oli liian rauhallinen sangviiniselle temperamentilleni. Kun sitten vuosien jälkeen kokeilin uudestaan - sydämeni suli tälle lempeälle, ihanalle harjoitukselle. Aika oli kypsä ja olin valmis kohtaamaan kehoani kuormittaneet ja jumittaneet haasteet. Keho ja mieli kulkevat täysin käsi kädessä. Se on tullut viimeistään Yin-joogan myötä nyt harvinaisen selväksi.
 
Kun puhutaan joogasta, monille tulee ensimmäisenä mieleen liikkuva harjoitus, jonka edellytyksenä on sutjakkuus sekä supernotkeat jäsenet. Ei suinkaan paikallaan oleva, lähinnä lattiatasossa tehtävä harjoitus. Yin-joogassa ei tarvita sutjakkuutta eikä notkeuttakaan. Se soveltuu lähestulkoon aivan kaikille - kaiken kokoisille, muotoisille, notkeille ja kankeille, ei ikä eikä kuntokaan määrittele voitko osallistua yin-joogatunnille. Tunnille voit tulla rennosti pukeutuneena eikä osallistuminen edellytä aiempaa kokemusta joogasta. Yin-jooga-asennoissa ollaan pitkiä aikoja kerrallaan ja hengitellään. Hengityksen avulla päästään vaikuttamaan kehon kireimpiin sidekudoksiin.
 
Soundful Yin® tunnilla joogaharjoitukseen lisätään vielä äänimaljojen lempeä sointi ja värähtely. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista äänivärähtelyn avulla. Olennainen osa Soundful Yin® -tuntia on siis se, että tunnilla soitetaan äänimaljoja ja koshikelloja taustalla harjoituksen aikana. Oman kokemukseni ja asiakkaitteni kertoman mukaan erilaisten luonnollisten äänien, joita äänimaljat tuottavat, avulla mieli alkaa päästämään irti aktiivisesta ajattelusta nopeammin ja harjoitukseen sulaminen on helpompaa. Ääni on energiaa, jonka voimme tuntea väreilynä kehossamme. Maljojen ääni ja värähtely ikään kuin hieroo kehoa sisältäpäin poreillen kehon nesteissä ja triljoonassa solussa. Soundful Yin® -jooga vaikuttaa hermostoa rauhoittaen, stressihormoni kortisolin tasoa madaltaen, edistäen side- ja lihaskudoksen sekä nivelten venyvyyttä ja energiansaantia, aktivoiden imunesteiden ja verenkierron virtausta, tehostaen kuona-aineiden poistumista ja tuoden levollisen olon.
 
 Yin-jooga etenee rauhallisesti ja asennoissa viivytään pitkään, jolloin päästään vaikuttamaan faskioiden, jänteiden ja nivelten avautumiseen ja vahvistumiseen. Yin-joogassa ei mennä kehon äärirajoille, vaan opetellaan löytämään pitkiä, syvävenyttäviä asentoja erilaisia apuvälineitä hyväksi käyttäen. Yin-jooga vapauttaa jännityksiä ja parantaa niin nesteiden kuin energian virtausta kehossa. Se aktivoi parasympaattista hermostoa sekä tukee lymfajärjestelmää ja näin parantaa kehon immuunivastetta.
 
Lisäksi ohjaaja käy jokaisen joogin luona vuoroin lempeästi koskettaen erilaisin paineluin tai sivelyin. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista hoitavan, lempeän kosketuksen ja sen aistimuksen avulla.  

Restoratiivinen jooga

Restoratiivinen jooga TANJA REIJOMAA I Levon JOOGA HÄMEENLINNASSA

"Lepääminen on radikaali teko, joka palvelee kokonaisvaltaisesti sekä omaa että läheistesi ja yhteisösi hyvinvointia. Levännyt ihminen on parempi kumppani, vanhempi ja työkaveri, ja hän tekee viisaampia valintoja." Kirsi Saivosalmi, restoratiivisen joogan ohjaajien opettaja ja levon lähettiläs

Restoratiivisen joogan hyötyjä

  • Ehkäisee ja lievittää stressiä.

  • Edistää palautumista ja kehon omaa pyrkimystä tasapainoon, kohentaen kehon ja mielen hyvinvointia.

  • Auttaa uupunutta ja unetonta palauttaen voimavaroja.

  • Tarjoaa lempeää itsehoivaa ahdistuksen, surun tai muutoksen keskelle.

  • Hiljentää ajatustenvirtaa ja parantaa itsetuntemusta.


Restoratiivinen jooga on enemmän kuin vain fyysistä rentoutumista: se on myös psyykkistä, emotionaalista ja henkistä lepäämistä. Tule löytämään tietoisen levon taito ja vakaa perusta hyvinvoinnillesi.

Levon vallankumous® ryhmätunnit yrityksille ja yhteisöille tilauksesta / KYSY TARJOUS

Yin & Yang

Perinteisen kiinalaisen filosofian mukaan maailmaa säätelee kaksi vastakkaista, toisiaan täydentävää perusvoimaa, yin ja yang. Yin-voima on pehmeää, passiivista ja introverttia. Yang taas edustaa energisyyttä, voimaa ja ekstroverttiutta. Tarvitsemme molempia, jotta kehomme ja mielemme olisivat tasapainossa. Tänä päivänä elämme hyvin yangisessa maailmassa, jossa vallitsee kiire ja suorittaminen. Hyvin monelle meistä yinin hidas energia on se mitä kaipaamme ja tarvitsemme lisää elämäämme. Mitä hektisempää elämä on, sitä enemmän tarvitsemme yin-energiaa. Liiallinen yangenergian läsnäolo saattaa ilmetä kiireen, kaoottisuuden tai hyperaktiivisuuden tunteena, keskittymisvaikeuksina, ärtymyksenä tai kärsimättömyytenä, univaikeuksina, rytmihäiriöinä, kohonneena leposykkeenä tai hikoiluna, ruuansulatusvaivoina, pinnallisuutena, tyhjyyden tunteena... Yin edustaa pehmeyttä ja syventymistä, se ruokkii viisautta, alitajuntaa ja tunteita. Kiinalaisen mytologian mukaan yin on kukkulan varjoisa puoli, joka syntyy aurinkoisen yang-puolen katveeseen. Energinen valo tarvitsee vastavoimakseen rauhoittavaa pimeyttä ja päinvastoin.

Jos olet epävarma hoidon sopivuudesta itsellesi, esim perussairauden tai muun terveydentilaan liittyvän asian vuoksi, varaa aikasi puhelimitse tai sähköpostilla. Tällöin teen jo puhelimessa alustavan kartoituksen tilanteesta ja varmistan, että hoito on turvallista tehdä.

Jos Sinulla tulee kysyttävää, annan mielelläni lisätietoja puhelimitse, sähköpostitse tai facebookin kautta. Hoitoja tehdessäni puhelin on äänettömänä, mutta jätä viesti niin palaan asiaan mahdollisimman pian