Soundful Yin® Yoga

Soundful Yin® joogaohjaaja TANJA REIJOMAA I LEMPEÄÄ JOOGAA HÄMEENLINNASSA

Soundful Yin® -joogatunti yhdistää äänimaljat, Yin-joogan sekä meridiaanipainelut keholle

Soundful Yin® on rekisteröity konsepti, joka yhdistää hoitavat äänet, hermostoa hellivän Yin-joogan sekä lempeän kosketuksen. Yin-jooga on joogamuodoista rauhallisin ja lempein. Se on pitkiä, syvävenyttäviä rentoutusasentoja, joita voidaan myös tukea erilaisin apuvälinein, jotta löydetään keholle mahdollisimman mukavat oltavat, jotta se voi hiljalleen ikäänkuin sulaa asentoon ja näin rentoutuu. "Yin-jooga on myös todellista kauneusjoogaa, jonka vaikutukset paitsi tuntuvat kehossa, myös näkyvät välittömästi kasvoilla. Tämä tapahtuu faskiaverkoston – tai meridiaanikanavien – kautta, jotka ovat kuin koko kehon verhoava kolmiulotteinen hämähäkinseitti, mitä pitkin viestit kulkevat päästä varpaisiin ja ihosta syvälle kehoon." Näin kirjoittaa Katja Kokko, Yin Your Skin® konseptin luoja. Olen harrastanut eri joogalajeja välillä säännöllisemmin, välillä epäsäännöllisemmin parinkymmenen vuoden ajan. Kun muutama vuosi sitten kosmetologiopintojeni myötä tutustuin Katja Kokkoon ja hänen Yin Your Skin® konseptiinsa, heräsi mielenkiintoni yin-joogaa kohtaan aivan uudella tavalla. Olin vuosien aikana kokeillut monia eri joogalajeja, mutta yin-jooga oli jäänyt pariin hassuun kokeilukertaan, koska mielikuvani ja kokemukseni siitä oli liian rauhallinen sangviiniselle temperamentilleni. Kun sitten vuosien jälkeen kokeilin uudestaan - sydämeni suli tälle lempeälle, ihanalle harjoitukselle. Aika oli kypsä ja olin valmis kohtaamaan kehoani kuormittaneet ja jumittaneet haasteet. Keho ja mieli kulkevat täysin käsi kädessä. Se on tullut viimeistään Yin-joogan myötä nyt harvinaisen selväksi.
 
Kun puhutaan joogasta, monille tulee ensimmäisenä mieleen liikkuva harjoitus, jonka edellytyksenä on sutjakkuus sekä supernotkeat jäsenet. Ei suinkaan paikallaan oleva, lähinnä lattiatasossa tehtävä harjoitus. Yin-joogassa ei tarvita sutjakkuutta eikä notkeuttakaan. Se soveltuu lähestulkoon aivan kaikille - kaiken kokoisille, muotoisille, notkeille ja kankeille, ei ikä eikä kuntokaan määrittele voitko osallistua yin-joogatunnille. Tunnille voit tulla rennosti pukeutuneena eikä osallistuminen edellytä aiempaa kokemusta joogasta. Yin-jooga-asennoissa ollaan pitkiä aikoja kerrallaan ja hengitellään. Hengityksen avulla päästään vaikuttamaan kehon kireimpiin sidekudoksiin.
 
Soundful Yin® tunnilla joogaharjoitukseen lisätään vielä äänimaljojen lempeä sointi ja värähtely. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista äänivärähtelyn avulla. Olennainen osa Soundful Yin® -tuntia on siis se, että tunnilla soitetaan äänimaljoja ja koshikelloja taustalla harjoituksen aikana. Oman kokemukseni ja asiakkaitteni kertoman mukaan erilaisten luonnollisten äänien, joita äänimaljat tuottavat, avulla mieli alkaa päästämään irti aktiivisesta ajattelusta nopeammin ja harjoitukseen sulaminen on helpompaa. Ääni on energiaa, jonka voimme tuntea väreilynä kehossamme. Maljojen ääni ja värähtely ikään kuin hieroo kehoa sisältäpäin poreillen kehon nesteissä ja triljoonassa solussa. Soundful Yin® -jooga vaikuttaa hermostoa rauhoittaen, stressihormoni kortisolin tasoa madaltaen, edistäen side- ja lihaskudoksen sekä nivelten venyvyyttä ja energiansaantia, aktivoiden imunesteiden ja verenkierron virtausta, tehostaen kuona-aineiden poistumista ja tuoden levollisen olon.
 
 Yin-jooga etenee rauhallisesti ja asennoissa viivytään pitkään, jolloin päästään vaikuttamaan faskioiden, jänteiden ja nivelten avautumiseen ja vahvistumiseen. Yin-joogassa ei mennä kehon äärirajoille, vaan opetellaan löytämään pitkiä, syvävenyttäviä asentoja erilaisia apuvälineitä hyväksi käyttäen. Yin-jooga vapauttaa jännityksiä ja parantaa niin nesteiden kuin energian virtausta kehossa. Se aktivoi parasympaattista hermostoa sekä tukee lymfajärjestelmää ja näin parantaa kehon immuunivastetta.
 
Lisäksi ohjaaja käy jokaisen joogin luona vuoroin lempeästi koskettaen erilaisin paineluin tai sivelyin. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista hoitavan, lempeän kosketuksen ja sen aistimuksen avulla.  

Lempeille Soundful Yin® ryhmätunneille pääset osallistumaan Hämeenlinnassa Hyvän Olon Joogakeskuksella. Ryhmäkoko on pieni, 5-8 henkilöä, joten tunneille pitää ilmoittautua hyvissä ajoin! Kysy tarjousta myös omalle ryhmällesi!

Hyvän Olon Joogakeskuksessa, Rauhankatu 3 C:

Kesä lomaillaan ja uudet kurssit ja tunnit tulossa taas syksyllä 2023

Ilmoittaudu joogakeskuksen tunneilla joko whatsapp- tai tekstiviestillä numeroon 040 825 1658 tai sähköpostilla tanja @ bloomington.fi Tunti maksetaan aina päivää ennen etukäteen, sujuvuuden lisäämiseksi. Tilinumero ja ohjeet ilmoittautumisen yhteydessä.  

SOUNDFUL YIN® TUNNILLE VOIT OSALLISTUA MYÖS YKSILÖOHJAUKSESSA TAI KAVERIN KANSSA KAKSIN. VÄHÄN NIINKUIN ÄÄNIMALJAHOITO KAHDELLA MUTTA LEMPEIDEN ASANOIDEN KERA. YKSITYIS- JA PARITUNNIT HOITOLALLA SUOMEN KASARMILLA.

Restoratiivinen jooga

Restoratiivinen jooga TANJA REIJOMAA I Levon JOOGA HÄMEENLINNASSA

Levon vallankumous® Ryhmätunnit tilauksesta / KYSY TARJOUS

"Lepääminen on radikaali teko, joka palvelee kokonaisvaltaisesti sekä omaa että läheistesi ja yhteisösi hyvinvointia. Levännyt ihminen on parempi kumppani, vanhempi ja työkaveri, ja hän tekee viisaampia valintoja." Kirsi Saivosalmi, restoratiivisen joogan ohjaajien opettaja ja levon lähettiläs

Restoratiivisen joogan hyötyjä

  • Ehkäisee ja lievittää stressiä.

  • Edistää palautumista ja kehon omaa pyrkimystä tasapainoon, kohentaen kehon ja mielen hyvinvointia.

  • Auttaa uupunutta ja unetonta palauttaen voimavaroja.

  • Tarjoaa lempeää itsehoivaa ahdistuksen, surun tai muutoksen keskelle.

  • Hiljentää ajatustenvirtaa ja parantaa itsetuntemusta.


Restoratiivinen jooga on enemmän kuin vain fyysistä rentoutumista: se on myös psyykkistä, emotionaalista ja henkistä lepäämistä. Tule löytämään tietoisen levon taito ja vakaa perusta hyvinvoinnillesi.

Jos olet epävarma hoidon sopivuudesta itsellesi, esim perussairauden tai muun terveydentilaan liittyvän asian vuoksi, varaa aikasi puhelimitse tai sähköpostilla. Tällöin teen jo puhelimessa alustavan kartoituksen tilanteesta ja varmistan, että hoito on turvallista tehdä.

Jos Sinulla tulee kysyttävää, annan mielelläni lisätietoja puhelimitse, sähköpostitse tai facebookin kautta. Hoitoja tehdessäni puhelin on äänettömänä, mutta jätä viesti niin palaan asiaan mahdollisimman pian