Skip to main content

Joogatunnit Hämeenlinnassa

LEMPEÄÄ RESTORATIIVISTA JA YIN-JOOGAA ÄÄNIMALJOIN HÖYSTETTYNÄ KOKONAISVALTAISEEN KUKOISTUKSEEN

Kaikki kurssit järjestetään ja tunnit pidetään Hämeenlinnan keskustassa Hyvän Olon Joogakeskuksella, Rauhankatu 3 C. Ilmoittaudu tanja @ bloomington.fi tai txt/whatsapp 040 825 1658 

▪️LEVON PIIRIT torstaisin klo 17.30 - 19.00

Kevään viimeinen!

VII Levon piiri 11.4. - 2.5.

▪️RESTORATIIVINEN YIN JA HOITAVAT SOINNUT KUUDEN KERRAN KURSSI joka toinen keskiviikko 10.1. - 20.3. klo 16.30-18.00 / KURSSI ON TÄYNNÄ

▪️RESTORATIIVINEN YIN JA HOITAVAT SOINNUT NELJÄN KERRAN KURSSI / 112€ keskiviikkoisin 27.3. - 17.4. klo 18.30-20.00

▪️Yksittäiset SOUNDFUL YIN ® ja Restoratiivisen joogan tunnit


ke 27.3. klo 17-18.30 Soundful Yin
ke 24.4. klo 17-18.30 Soundful Yin
ke 8.5. klo 17.30-19.00 Restoratiivinen jooga ja sointukylpy

▪️AVAUTUVAT SIIVET -MINIRETRIITTI

Pääsiäislauantaina 30.3.2024 n. klo 12.00 - n. 16.30

Retriittipäivä sisältää Soundful Yin -joogaa, hermoston hellintää ja aktivointia sekä äänimaljojen hoitavia sointuja. Lisäksi olen kutsunut vieraakseni upean laulajan, äänenkäytön ammattilaisen, joogaopettajan Tuomo Marttalan ilahduttamaan kurssilaisiani. Tuomon ohjauksessa pääset nauttimaan paitsi lempeästä liikkeestä, kokemaan jotain aivan ainutlaatuista: harjoittelemaan äänenkäyttöä ja mantralaulua sekä kuulemaan minikonsertin. "Tuomon laulu avaa mun sielun maailmalle", olen kuullut sanottavan ja allekirjoitan tämän täysin ♡

Retriittihinta sisältää teehetken sekä hedelmiä ja muuta naposteltavaa.

Hinta 65€. Laskun eräpäivä on viikkoa ennen retriittiä. Tämän jälkeen maksua ei palauteta. Mikäli et itse pääsekään tulemaan niin voit lahjoittaa retriitin ystävällesi ♡

Levon piirit

LEVON PIIRI -kurssilla pääset vahvistamaan yinenergiaasi. Rentoudut ja rauhoitut tervehdyttävän olemisen äärelle kun pääset nautiskelemaan yinjoogasta, restoratiivisesta joogasta, hoitavista hengitysharjoituksista, äänimaljojen ja rummun hoitavista soinnuista sekä syvärentoutusharjoituksista. Lisäksi saat konkreettisia lepovinkkejä myös kotiin.

Kukin piiri kokoontuu neljänä peräkkäisenä torstaina ja jokaisella kerralla tuntikokonaisuus on erilainen: ensimmäisellä kerralla Soundful Yin Yoga, toisella kerralla yinjoogataan sekä rentoudutaan äänimaljojen- tai rummun rentouttavissa soinnuissa, kolmannella kerralla levätään restoratiivinen joogan asanoissa ja kurssisarjan päättää ihana jooganidra sekä sointukylpy. Kurssi sisältää ihanan Rosi Sotkasiiran kirjoittaman "Harmoniaa arkeen" -työkirjan *>, jonka saat avuksesi yhteiselle neljän viikon matkallemme kohti harmonista arkea. 

Ryhmäkoko on pieni, max. 8 henkilöä, joten ilmoittaudu kurssille hyvissä ajoin! Ilmoittautuminen on sitova eikä kurssimaksua tai sen osia palauteta. Mikäli et pääse osallistumaan jollekin kerralle, voit lahjoittaa osallistumiskerran ystävällesi. Kurssimaksu on 130€ (sis. "Harmoniaa arkeen" työkirjan kotona täytettäväksi ja käytettäväksi) ja se laskutetaan viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli kurssi joudutaan perumaan järjestäjän toimesta, koko kurssimaksu palautetaan täysimääräisenä.

*> Harmoniaa Arkeen on 40 sivuinen fyysinen työkirja, jonka avulla mullistat arkesi ja saavutat sisäisen harmonian pysyvästi ayurvedan helpoilla mutta sitäkin tehokkaammilla rutiineilla. Työkirja todistaa sinulle sen, että hyvinvointi ja harmonian saavuttaminen ei ole rakettitiedettä, hikipäässä treenaamista tai nautinnosta ja ilosta luopumista. Päinvastoin! Ayurvedan yksinkertaiset rutiinit ovat kuin pieniä päivittäisiä rakkaustekoja itsellesi ja ovat myös vastauksesi, kun haluat lähteä matkalle kohti pysyvää arjen harmoniaa.

Yin by Bloomington

Kurssien sisältö on muotoutunut ja muovaantuu edelleen paitsi osallistujien toiveet myös luonnonrytmit huomioon ottaen.

▪️KOHTI KUKOISTUSTA-kurssi torstaisin klo 19.20 - 20.45. Harjoitukset sopivat aivan kaikille ikään, kokoon, aiempaan joogataustaan katsomatta. Sopii etenkin lempeyttä, lepoa ja läsnäoloa kaipaavalle. Tällä kurssilla lisätään virtaavuutta, liikettä ja nostetta yin-harjoitukseen. Keväällä luonto puhdistuu ja uudistuu, ja alkaa pikkuhiljaa valmistautumaan kesän kukoistukseen. Kevään tahmeissa ja raskaissakin olosuhteissa kuona-aineet lähtevät helposti varastoitumaan kehoon ja siksi tarvitaan aktivointia ja puhdistusta. Harjoituskertoihin lisätään voimaa sekä liikettä ja pulppuavaa iloa. Ihania restoratiivisia hetkiä mahtuu tällekin kurssille.

Kurssimaksu sisältää 10€:n alekupongin Levon syli -yksilöhoitoon hoitolalla. Levon syli on yhdistelmä restoratiivista joogaa sekä aroma- ja shiatsuterapiaa niskahartiaseudulle sekä päälle ja kasvoille.

Ryhmäkoko on pieni, joten ilmoittaudu kurssille hyvissä ajoin! Ilmoittautuminen on sitova eikä kurssimaksua tai sen osia palauteta. Mikäli et pääse osallistumaan jollekin kerralle, voit lahjoittaa osallistumiskerran ystävällesi. Kurssimaksu on 150€ ja se laskutetaan viikkoa ennen kurssin alkua. Mikäli kurssi joudutaan perumaan järjestäjän toimesta, koko kurssimaksu palautetaan täysimääräisenä.

Soundful Yin® Yoga

Joogaohjaaja TANJA REIJOMAA I Yinjoogaa Hämeenlinnassa

Soundful Yin® -joogatunti yhdistää äänimaljat, Yin-joogan sekä meridiaanipainelut keholle

Soundful Yin® on rekisteröity konsepti, joka yhdistää hoitavat äänet, hermostoa hellivän Yin-joogan sekä lempeän kosketuksen. Yin-jooga on joogamuodoista rauhallisin ja lempein. Se on pitkiä, syvävenyttäviä rentoutusasentoja, joita voidaan myös tukea erilaisin apuvälinein, jotta löydetään keholle mahdollisimman mukavat oltavat, jotta se voi hiljalleen ikäänkuin sulaa asentoon ja näin rentoutuu. "Yin-jooga on myös todellista kauneusjoogaa, jonka vaikutukset paitsi tuntuvat kehossa, myös näkyvät välittömästi kasvoilla. Tämä tapahtuu faskiaverkoston – tai meridiaanikanavien – kautta, jotka ovat kuin koko kehon verhoava kolmiulotteinen hämähäkinseitti, mitä pitkin viestit kulkevat päästä varpaisiin ja ihosta syvälle kehoon." Näin kirjoittaa Katja Kokko, Yin Your Skin® konseptin luoja. Olen harrastanut eri joogalajeja välillä säännöllisemmin, välillä epäsäännöllisemmin parinkymmenen vuoden ajan. Kun muutama vuosi sitten kosmetologiopintojeni myötä tutustuin Katja Kokkoon ja hänen Yin Your Skin® konseptiinsa, heräsi mielenkiintoni yin-joogaa kohtaan aivan uudella tavalla. Olin vuosien aikana kokeillut monia eri joogalajeja, mutta yin-jooga oli jäänyt pariin hassuun kokeilukertaan, koska mielikuvani ja kokemukseni siitä oli liian rauhallinen sangviiniselle temperamentilleni. Kun sitten vuosien jälkeen kokeilin uudestaan - sydämeni suli tälle lempeälle, ihanalle harjoitukselle. Aika oli kypsä ja olin valmis kohtaamaan kehoani kuormittaneet ja jumittaneet haasteet. Keho ja mieli kulkevat täysin käsi kädessä. Se on tullut viimeistään Yin-joogan myötä nyt harvinaisen selväksi.
 
Kun puhutaan joogasta, monille tulee ensimmäisenä mieleen liikkuva harjoitus, jonka edellytyksenä on sutjakkuus sekä supernotkeat jäsenet. Ei suinkaan paikallaan oleva, lähinnä lattiatasossa tehtävä harjoitus. Yin-joogassa ei tarvita sutjakkuutta eikä notkeuttakaan. Se soveltuu lähestulkoon aivan kaikille - kaiken kokoisille, muotoisille, notkeille ja kankeille, ei ikä eikä kuntokaan määrittele voitko osallistua yin-joogatunnille. Tunnille voit tulla rennosti pukeutuneena eikä osallistuminen edellytä aiempaa kokemusta joogasta. Yin-jooga-asennoissa ollaan pitkiä aikoja kerrallaan ja hengitellään. Hengityksen avulla päästään vaikuttamaan kehon kireimpiin sidekudoksiin.
 
Soundful Yin® tunnilla joogaharjoitukseen lisätään vielä äänimaljojen lempeä sointi ja värähtely. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista äänivärähtelyn avulla. Olennainen osa Soundful Yin® -tuntia on siis se, että tunnilla soitetaan äänimaljoja ja koshikelloja taustalla harjoituksen aikana. Oman kokemukseni ja asiakkaitteni kertoman mukaan erilaisten luonnollisten äänien, joita äänimaljat tuottavat, avulla mieli alkaa päästämään irti aktiivisesta ajattelusta nopeammin ja harjoitukseen sulaminen on helpompaa. Ääni on energiaa, jonka voimme tuntea väreilynä kehossamme. Maljojen ääni ja värähtely ikään kuin hieroo kehoa sisältäpäin poreillen kehon nesteissä ja triljoonassa solussa. Soundful Yin® -jooga vaikuttaa hermostoa rauhoittaen, stressihormoni kortisolin tasoa madaltaen, edistäen side- ja lihaskudoksen sekä nivelten venyvyyttä ja energiansaantia, aktivoiden imunesteiden ja verenkierron virtausta, tehostaen kuona-aineiden poistumista ja tuoden levollisen olon.
 
 Yin-jooga etenee rauhallisesti ja asennoissa viivytään pitkään, jolloin päästään vaikuttamaan faskioiden, jänteiden ja nivelten avautumiseen ja vahvistumiseen. Yin-joogassa ei mennä kehon äärirajoille, vaan opetellaan löytämään pitkiä, syvävenyttäviä asentoja erilaisia apuvälineitä hyväksi käyttäen. Yin-jooga vapauttaa jännityksiä ja parantaa niin nesteiden kuin energian virtausta kehossa. Se aktivoi parasympaattista hermostoa sekä tukee lymfajärjestelmää ja näin parantaa kehon immuunivastetta.
 
Lisäksi ohjaaja käy jokaisen joogin luona vuoroin lempeästi koskettaen erilaisin paineluin tai sivelyin. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista hoitavan, lempeän kosketuksen ja sen aistimuksen avulla.  

Lempeille Soundful Yin® ryhmätunneille pääset osallistumaan Hämeenlinnassa Hyvän Olon Joogakeskuksella. Ryhmäkoko on pieni, 5-10 henkilöä, joten tunneille pitää ilmoittautua hyvissä ajoin! Kysy tarjousta myös omalle ryhmällesi!

Hyvän Olon Joogakeskuksessa, Rauhankatu 3 C:

Yksittäiset SOUNDFUL YIN ® YOGA -tunnit

keskiviikkona 24.1. klo 18.30 - 20 / 28€

keskivikkona 21.2. klo 18.30 - 20 / 28€

keskiviikkona 27.3. klo 17 - 18.30 / 28€

keskiviikkona 24.4. klo 17 - 18.30 / 28€

Ilmoittaudu mukaan whatsapp- tai tekstiviestillä numeroon 040 825 1658 tai sähköpostilla tanja @ bloomington.fi Kertamaksu 28€ maksetaan pankkikortilla tai tasarahakäteisellä ennen tuntia paikan päällä.

Restoratiivinen jooga

Restoratiivinen jooga TANJA REIJOMAA I Levon JOOGA HÄMEENLINNASSA

"Lepääminen on radikaali teko, joka palvelee kokonaisvaltaisesti sekä omaa että läheistesi ja yhteisösi hyvinvointia. Levännyt ihminen on parempi kumppani, vanhempi ja työkaveri, ja hän tekee viisaampia valintoja." Kirsi Saivosalmi, restoratiivisen joogan ohjaajien opettaja ja levon lähettiläs

Restoratiivisen joogan hyötyjä

  • Ehkäisee ja lievittää stressiä.

  • Edistää palautumista ja kehon omaa pyrkimystä tasapainoon, kohentaen kehon ja mielen hyvinvointia.

  • Auttaa uupunutta ja unetonta palauttaen voimavaroja.

  • Tarjoaa lempeää itsehoivaa ahdistuksen, surun tai muutoksen keskelle.

  • Hiljentää ajatustenvirtaa ja parantaa itsetuntemusta.


Restoratiivinen jooga on enemmän kuin vain fyysistä rentoutumista: se on myös psyykkistä, emotionaalista ja henkistä lepäämistä. Tule löytämään tietoisen levon taito ja vakaa perusta hyvinvoinnillesi.

Levon vallankumous® ryhmätunnit yrityksille ja yhteisöille tilauksesta / KYSY TARJOUS

Yin & Yang

Perinteisen kiinalaisen filosofian mukaan maailmaa säätelee kaksi vastakkaista, toisiaan täydentävää perusvoimaa, yin ja yang. Yin-voima on pehmeää, passiivista ja introverttia. Yang taas edustaa energisyyttä, voimaa ja ekstroverttiutta. Tarvitsemme molempia, jotta kehomme ja mielemme olisivat tasapainossa. Tänä päivänä elämme hyvin yangisessa maailmassa, jossa vallitsee kiire ja suorittaminen. Hyvin monelle meistä yinin hidas energia on se mitä kaipaamme ja tarvitsemme lisää elämäämme. Mitä hektisempää elämä on, sitä enemmän tarvitsemme yin-energiaa. Liiallinen yangenergian läsnäolo saattaa ilmetä kiireen, kaoottisuuden tai hyperaktiivisuuden tunteena, keskittymisvaikeuksina, ärtymyksenä tai kärsimättömyytenä, univaikeuksina, rytmihäiriöinä, kohonneena leposykkeenä tai hikoiluna, ruuansulatusvaivoina, pinnallisuutena, tyhjyyden tunteena... Yin edustaa pehmeyttä ja syventymistä, se ruokkii viisautta, alitajuntaa ja tunteita. Kiinalaisen mytologian mukaan yin on kukkulan varjoisa puoli, joka syntyy aurinkoisen yang-puolen katveeseen. Energinen valo tarvitsee vastavoimakseen rauhoittavaa pimeyttä ja päinvastoin.

Jos olet epävarma hoidon sopivuudesta itsellesi, esim perussairauden tai muun terveydentilaan liittyvän asian vuoksi, varaa aikasi puhelimitse tai sähköpostilla. Tällöin teen jo puhelimessa alustavan kartoituksen tilanteesta ja varmistan, että hoito on turvallista tehdä.

Jos Sinulla tulee kysyttävää, annan mielelläni lisätietoja puhelimitse, sähköpostitse tai facebookin kautta. Hoitoja tehdessäni puhelin on äänettömänä, mutta jätä viesti niin palaan asiaan mahdollisimman pian